Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Begijnhof - foto Alex Leys

Vervangingscapaciteit kinderopvang ingevuld

Het Vlaamse Agentschap Opgroeien heeft beslist dat de Olense kinderopvang Snuffel 25 kinderen en De Zandkapoentjes in Morkhoven acht extra kinderen mogen opvangen ter vervanging van de plaatsen van het kinderdagverblijf Boekidoe, waarvan vorige maand de vergunning werd ingetrokken. Met deze beslissing is het tekort aan opvangplaatsen opgelost dat ontstond na de verplichtte sluiting van Boekidoe in november.

Deze vervangingscapaciteit is voorlopig geldig voor 3 maanden en kan nogmaals met 3 maanden worden verlengd. Met alle organisatoren werkt het stadsbestuur verder aan een permanente oplossing.

Wekelijkse markten tijdens kerstvakantie gaan door zoals gepland

Zowel de markt van Morkhoven op donderdag als de vrijdags- en zondagsmarkt in Herentals gaan in de kerstvakantie gewoon door zoals gepland. Onze markthandelaars helpen u graag verder met uw kerst- en eindejaaraankopen.

Kruisberg vanaf vrijdag weer toegankelijk voor publiek

De dreef op de Kruisberg is na het omwaaien van een zware beuk al enkele weken afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. Een erkend boomverzorger voerde intussen een boomveiligheidsanalyse uit. Nu woensdag en donderdag, 20 en 21 december, zullen er onderhoudswerken gebeuren, zodat we de dreef weer veilig en open kunnen stellen voor het publiek. Enkele dode bomen krijgen een eco-velling en in de grote beuken halen we het dood hout uit de kronen. Uiterlijk vrijdag moeten de werken klaar zijn.

Kerstboomophaling na afspraak

Om zo efficiënt mogelijk met onze dienstverlening en brandstof om te gaan, halen we kerstbomen – net zoals vorig jaar – alleen op na afspraak. In sector 1 worden de kersbomen opgehaald vanaf 9 januari en in sector 2 vanaf 11 januari. Deze data vindt u ook terug op de afvalkalender.

Wilt u dat uw kerstboom wordt opgehaald, maak dan een afspraak via www.herentals.be/maak-een-afspraak-voor-het-ophalen-van-uw-kerstboom of telefonisch via 014-28 50 50. De inschrijvingen hiervoor worden afgesloten op 7 januari.

Opgelet: De kerstboom moet ontdaan zijn van pot, kluit en versieringen.

Woningkwaliteitsnormen

Iedereen heeft recht op menswaardig wonen. Een gezonde en veilige woning met een minimum aan comfort is een belangrijke voorwaarde voor een goede levenskwaliteit. Elke woning in Vlaanderen moet daarom voldoen aan een aantal normen voor veiligheid, gezondheid en basiscomfort. Die normen liggen vast in de Vlaamse Codex Wonen. Wilt u weten of uw woning voldoet, surf dan naar www.vlaanderen.be/woningkwaliteitsnormen of www.duurzaamwonen.be/woningkwaliteit. U vindt ook folders in het stadsloket.

Zit ik nog goed met mijn energiecontract?

In de winter gebruiken we allemaal meer energie om onze woning te verwarmen. Het is een goed moment om na te kijken of u nog goed zit met uw energiecontract. Betaalt u niet teveel aan energie? De V-test vergelijkt alle energiecontracten zodat u een goed beeld krijgt van wat er gebeurt op de energiemarkt.

Meer info: www.vreg.be of neem een folder mee in het stadsloket

Ruil een poëzieboek in de bib met uw UiTPAS

Hebt u een UiTPAS? Ruil dan in de bibliotheek twintig UiTPAS-punten om voor een boek vol vrolijke versjes en leerzame weetjes. U kunt kiezen uit vier boeken: Het dikke kriebelbeestjesboek, Het dikke dinoboek, Het dikke vogelboek en Het dikke zeedierenboek. Elke UiTPAS-houder met voldoende punten heeft recht op één exemplaar van elk boek, zolang de voorraad strekt. Vraag ernaar in de bib!

Hebt u nog geen UiTPAS? Met een UiTPAS kunt u punten verzamelen door deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Die punten kunt u inruilen voor een korting, een geschenk of een ander voordeel. Uw kaart is persoonlijk, levenslang geldig en bruikbaar in alle UiTPAS-gemeenten. Meer informatie vindt u op www.herentals.be/uitpas.

Begijnhof - foto Alex Leys

Begijnhof - foto Alex Leys

Deel dit artikel